Blog

The firsts french asparagus arrive in Belgium

The firsts french asparagus arrive in Belgium

Guy Claessens, Fruit Vandepoel

“Met de komst van de eerste Franse asperges en aardbeien luiden we de lente in”

Tholen – De lente is begonnen bij Fruit Vandepoel in Brussel. “We luiden het seizoen in met mooie nieuwe producten, zoals Franse groene asperges. Dit is een goed alternatief voor de Peruaanse asperges, maar met veel meer smaak en Frankrijk is natuurlijk een stuk dichterbij, waardoor deze asperges een stuk lokaler zijn”, vertelt Guy Claessens van Fruit Vandepoel. “Ook de Franse Pertuis asperges zullen binnenkort weer beschikbaar zijn. Dat is echt een topproduct dat door veel topchefs gebruikt wordt.”

“Naast asperges is het aardbeienseizoen ook weer van start gegaan. De eerste Lambada-aardbeien zijn binnen en de speciale Franse Gariguette-aardbeien hebben we ook weer in het assortiment. Deze aardbeien hebben echt een hele lekkere smaak en verschillen daarin echt van het Spaanse product wat momenteel op de markt is”, zegt Guy. Volgende week verwacht de handelaar ook weer hopscheuten binnen te krijgen. “Een typisch lenteproduct en slechts een aantal weken beschikbaar.”

Ook in de groenten vindt er momenteel een omschakeling plaats. “Het boerenkoolseizoen is gedaan, maar tijdens de lage temperaturen van vorige week was er veel vraag naar boerenkool. Inmiddels is die vraag gedaan en wordt er meer naar de lenteproducten gekeken”, vervolgt Guy. “Het Franse tomatenseizoen uit de vollegrond is gestart, net als het Belgische vruchtgroentenseizoen. De komende dagen krijgen we mooi weer en we verwachten dat, dat wel een boost aan de producten geeft.”

“Het citrus- en het druivenseizoen loopt prima door en over deze seizoen mogen we tevreden zijn. We hebben veel bloedappelsienen in veel verschillende variëteiten, waar veel vraag naar is. Ook de druiven uit Zuid-Afrika lopen goed en zijn van goede kwaliteit. Net als de mango’s uit Peru. Ondanks de prima vraag naar de producten is het toch vrij kalm op het moment. Het wegvallen van de horeca hakt er flink in en we hopen voor alle getroffen partijen dat we snel weer terug kunnen naar het oude ‘normaal’, besluit Guy.

Voor meer informatie:
Guy Claessens
Fruit Vandepoel
Werkhuizenkaai 22/23 – Hall D
1000 Brussel – België
+32(0)495 233 581
info@fruitvandepoel.be
www.fruitvandepoel.be